sushi

Nu till nyår tänkte vi ha sushi. Det är nämligen hela familjens favorit mat.Tror vi i alla fall.
Vi brukar inte äta sushi så ofta.Det tar så lång tid att laga och det är ganska dyrt att köpa. 
Därför blir det extra lyxit nu.
saker man ska ha:                                            VARNING!:                                                                  
1 paket  sushi ris                                               ha INTE  på för mycket wasabi, det är super STARKT!!!
risvinäger
socker                                                              Laxen ska vara i frysen i tre dygn innan man ska använda den
500 g lax                                                              
1 morot
1 avokado
1/2 gurka
1 klick wasabi
2 ark sjögräs
misusoppa
 
Ta fram sushi riset, risvinägern och sockret och följ anvisningarna på paketet.
Ta fram laxen,gurkan,avokaden och moroten och skär i smala,tunna bitar.Låt riset svalna när det har kokat färdigt. Forma riset till små avlånga bollar.Stryk lite wasabi på laxen och lägg laxen på riset.Avokadon kan du lägga på riset eller ha till bara för att doppa i soya och äta det så.
När man ska göra rullar börjar med att ta fram ett ark sjögräs.Täck sjögräset med ris till två tredjedelar.
Ta lite wasabi på laxen tillsammans med gurkan och moroten och lägg en rand på riset.Rulla ihop alltihopa till en rulle.Det kan underlätta med en bambumatta som är gjord för att rulla sushirullar.Skär i centimeter tjocka skivor.
Servera allt på tallrikar och häll upp soya på små fat.servera misusoppan i skålar ( man ska dricka den direkt ur skålen ).Drick misusoppan först, den är lite som en förrätt.Men om du vill göra på det snabba,enkla och dyra sättet så får du väl köpa sushi.
おいしさ
 

Matlagningstjejerna

Vi lagar mat och bakar.

RSS 2.0