Kycklinggryta

Idag ska vi göra kycklinggryta.med pasta och tomater.
recept:
1 buljongtärning
1 lök
3 kycklingfiléer
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk soya
peppar
1 msk smör
 
sätt på plattan på hög värme.skär kycklingen i tärningar.skär sedan löken i ganska små bitar.
ha på smöret i stekpannan när plattan har blivit varm.Ha i kycklingen.ha i löken,buljongen,grädden,mjölken och soyan när kycklingen har fått en stekyta.koka en liten stund.ha sedan i krydda efter smak.koka pastan.
 
Bon apetit!
 

Kola snickers

Kola snickers är snickers med kola smak, alltså snickers med kola istället för jordnötssmör.
Vi tycker att det är bra för alergiska eller för de som inte tycker om nötter.Dessutom så är det grymt gott!
recept:                                                         
3 dl grädde                                            
3 dl socker 
50 g smör                                                       
1 1/2 dl sirap
1 liter special k
100 g choklad
 
Smällt chokladen.
Koka kolan livligt i ca 10 minuter till
116 grader.Ha i smöret när allt är
klart!Blanda i special k och bred ut smeten
på en plåt med bakplåtspapper.
Låt stelna lite sen kan man ha på den smällta
chokladen. Låt den stelna i frysen tills den ska ätas.skär upp i bitar som passar dig.
Tips:Ha i lite ( typ en msk ) rapsolja i chokladen medans du smälter den, så blir chokladen inte stenhård när snickersen är klar!
GOD JUL!
 

Janssons frestelse

Det här är den första maträtten på vår blogg.Och det kommer att bli Janssons frestelse.
För vi lagar ju mat också.
recept:
10 medelstora potatisar
2 st lökar
100 g anjovis
3 dl vispgrädde
3 msk ströbröd
2-4 msk smör
 
 
Sätt på ugnen på 200 grader
skär sedan löken,anjovisen och potatisen.Ta fram en form och smörj den.Ha i löken och lite av potatisen i formen.
Ha sedan i anjovisen.Ha i resten av potatisen och häll grädden över allting.Strö över ströbrödet.Ställ in det i ugnen i en timme.
Tips,(nr 1) häll på spadet från anjovisen så behöver du inte salta.
(nr 2) det är gott att ha salt kött till.
 
 

fudge

Idag tänkte vi göra fudge.Vanligt vis brukar vi inte göra fudge men vi ville prova lite.
Det är alltid roligt att variera sig lite.
receptet är:
13 skumtomtar
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
100 g choklad
 
Blanda allt utom chokladen i en kastrull och smält alltihop på svag värme.Koka försiktigt i ca 10 min medans det rörs om.Ta av kastrullen från plattan och låt smeten svalna något.Blanda i chokladen.Smeten tjocknar snabbt när chokladen kommer i.Rör kraftigt tills allt är utrört och massan blivit blank.Häll upp i en form klädd av smörpapper och låt smeten stelna i kylskåpet några timmar.
Känn er stolta om ni har gjort fudge för det är godiset med självaste tomten i.
 
Om du väljer vit choklad blir fudgen rosa.Men om du väljer mjölkchoklad blir fudgen brun.
Så är det bara att börja mumsa i sig fudgen.
 
 
 

inför julen

 Idag ska vi göra chokladbollar inför julen.Den här gången bakade vi med mjölkfritt smör eftersom att vår farbror kommer och han tål inte mjölk.
receptet är:
100 g margarin (smör)
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2-3 msk kakao
3 dl havregryn
2-3 msk kaffe (om man vill)
 
garnering:pärlsocker,kokosflingor eller strössel
 
Blanda margarin, socker och vaniljsocker poröst.Blanda i kakao.Tillsätt kaffe och havregryn.
Rör om tills allt är väl blandat.Forma smeten till runda bollar som man sedan rullar i garneringen.Lägg chokladbollarna i frysen tills de ska ätas.
Så får du egengjorda chokladbollar som smakar toppen.

Matlagningstjejerna

Vi lagar mat och bakar.

RSS 2.0