Maränger

Vi har blivit sugna att baka lite små bakelser eftersom att vi precis har köpt ett supergulligt kakfat och vi vill se hur det ser ut om det är fullproppat med små bakelser. Maränger kan man visserligen köpa, men det blir så mycket godare om man gör det själv, så här är receptet.
Recept
3 äggvitor
1 dl strösocker
 
Sätt ugnen på 125 grader.
Dela äggvitorna ifrån äggulorna och häll äggvitorna i en torr och fettfri bunke ( det är viktigt om man ska kunna vispa ). Tillsätt ca 1/3 av sockret och vispa tills att det har blivit ett fast och hårt skum ( man ska kunna hålla skålen upp och ner och smeten ska fortfarande sitta kvar i bunken ). Vänd försiktigt ner resten av sockret. Spritsa, klicka eller bred ut smeten på en väl smord plåt eller plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 45 minuter.
وجبة خفيفة لطيف!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Matlagningstjejerna

Vi lagar mat och bakar.

RSS 2.0